- 30 minuti
- Per 1 persona
Se desideri ricevere a casa tua i tipici Bergamotti calabresi, contattaci.
When it comes to barbequing, there are two main schools of thought for the techniques that you can use. The first of these techniques – and the most popular method for those who grill in their back yards – is the style where the food is cooked directly over the source of heat. This way, the food is rapidly cooked on a hot grill suspended directly over the charcoals, the wood, or the gas burners. Rarely is the lid ever closed. This way, the food is rapidly cooked on a hot grill suspended directly over the charcoals, the wood, or the gas burners.
Procedimento
1 – Lavate e asciugate i bergamotti, sbucciateli con un coltello affilato oppure con un pelapatate; prestate attenzione a non asportare anche la parte bianca. Versate l’alcol in un vaso di vetro con chiusura ermetica e aggiungetevi le bucce.
2 – Chiudete e lasciate macerare per 7 giorni, possibilmente al buio e in un luogo fresco. Preparate uno sciroppo, trascorso il tempo necessario: portate a ebollizione 500 g di acqua e scioglietevi lo zucchero, dunque spegnete e lasciatelo raffreddare
Ingredienti
500g Alcol a 90°
8 Bergamotti calabresi
300g di Zucchero
Olio essenziale Dop